Voor wie is De OpgroeiPraktijk?

Voor ouders
Zit je met vragen over de ontwikkeling of opvoeding van je kind? Je kunt bij de OpgroeiPraktijk terecht voor hulp en advies. Wij denken graag met je mee! Mogelijk kom je zo al een eind in de richting van een oplossing. Is er meer nodig? Als je kind bij ons in onderzoek of behandeling is dan wordt je als ouders daar intensief bij betrokken. Je kent je kind immers het beste! Ouderbegeleiding maakt daarom vaak een onderdeel uit van het behandelingstraject.

Voor kinderen
Een psycholoog is eigenlijk net een soort coach. Hij kijkt samen met jou wat je aan je klachten of problemen kunt doen. Zij legt uit wat je moet doen om je probleem aan te pakken. Soms is samen over jezelf praten al een goede eerste stap, maar meestal krijg je bij de OpgroeiPraktijk opdrachten om te leren je probleem actief aan te pakken. En een coach moedigt je natuurlijk ook aan als je het goed doet! De psycholoog werkt ook met je ouders of met jullie samen.

Voor jongeren
Het is een slimme stap om hulp te vragen als je last hebt van negatieve gevoelens, als je bang bent voor bepaalde dingen, als je al langer niet lekker in je vel zit of als je zorgen hebt over je ontwikkeling. Bij de OpgroeiPraktijk denken we met je mee! Wat kun je zelf en wat kunnen we samen. We bekijken met jou, je ouders en eventueel je school wat er mis gaat, maken een plan van aanpak en coachen je in de oplossing. Daarvoor hebben we behandelingsprogramma’s die hun nut bewezen hebben. Er zit vast iets voor jou bij!

Voor scholen
Als leerkracht ben je heel direct en meerdere uren per week betrokken bij de ontwikkeling van kinderen. Voor ons ben je dan ook een belangrijke schakel in onderzoek en behandeling. Wij vinden het dan ook belangrijk om met scholen, leerkrachten en ouders samen te werken. Dit doen wij door jouw visie op het kind en de problemen te vragen, maar ook door je te betrekken bij de behandeling als dat nodig is d.m.v. tips en advies.