Wat is therapie en behandeling?

Iedereen kan in zijn leven van tijd tot tijd te maken krijgen met psychische klachten. Maar wanneer deze klachten het dagelijks functioneren gaan belemmeren is het belangrijk om er niet te lang mee rond te blijven lopen. Als onduidelijk is waar de klachten vandaan komen en hoe deze verholpen kunnen worden kan psychologisch onderzoek bij de OpgroeiPraktijk snel helderheid bieden.

De OpgroeiPraktijk werkt met therapie en behandeling in alle hulpgebieden met vaste zorgpaden en behandelprotocollen, die zijn onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek naar de beste en meest effectieve manier van onderzoek en behandeling van psychische klachten en stoornissen. De zorgpaden bestaan uit vormen van nader onderzoek door middel van testen en gesprekken met de psycholoog, het samen bepalen van een behandelplan voor de problemen van je kind, de feitelijke behandeling en nazorg.

De feitelijke behandeling bestaat, afhankelijk van de aard van de klachten en de leeftijd van je kind, uit een vaste serie van gesprekken, observaties, opdrachten en evaluatiemomenten met onze psycholoog. In veel gevallen wordt ook het systeem rond het kind (gezin, school, hobby’s, vriendjes) betrokken omdat het er uiteindelijk om draait dat je kind lekker in zijn vel zit in zijn eigen omgeving.