Onze werkwijze

De OpgroeiPraktijk biedt hulp in de vorm van psychologisch onderzoek en behandeling.

Wij maken hierbij gebruik van:

 • Wetenschappelijk bewezen onderzoek en behandel programma’s
  De OpgroeiPraktijk werkt met vaste zorgpaden en behandelprotocollen die zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de beste en meest effectieve manier van onderzoek en behandeling van psychische klachten en stoornissen. Deze zorgpaden geven de behandeling structuur en jou daarmee houvast over duur, intensiteit, inhoud en fases van de behandeling.
 • De juiste inzet van methodes en technieken
  Bij De OpgroeiPraktijk kijken we naar de oorzaak van klachten, maar bovenal naar de beste manier waarop klachten kunnen verminderen. We werken daarom met een mix van bewezen methodes en technieken om je zo goed mogelijk te ondersteunen bij je herstel.
  Klik hier voor een overzicht van de methoden en technieken die wij het meest inzetten omdat ze goed werken.
 • De inzet van E-health voor ondersteunend online onderzoek en behandeling
  Vanaf 2007 maakt De OpgroeiPraktijk al gebruik van een eigen ontwikkelde beveiligde online testapplicatie. Vanaf 2013 zullen ook onze behandelingen in toenemende mate worden ondersteund door online behandelprotocollen. Hiermee wordt het gebruiksgemak voor cliënten en de flexibiliteit van ons behandelaanbod nog meer versterkt.

Zo zorgen we er voor dat je snel weet waar je klachten vandaan komen. En nog belangrijker: hoe we er samen aan gaan werken dat je klachten zo snel mogelijk verminderen of hoe ze moeten worden aangepakt.