Onze werkwijze

De OpgroeiPraktijk biedt hulp in de vorm van psychologisch onderzoek en behandeling. Wij werken met bewezen methoden en technieken ondersteund met e-Health en bieden hulp in de vorm van informatie en advies, psychologisch onderzoek, behandeling, coaching en training.

Wij maken hierbij gebruik van:

  • Wetenschappelijk onderbouwd onderzoek en behandelprogramma’s
    De OpgroeiPraktijk werkt met vaste zorgpaden en behandelprotocollen die zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de beste en meest effectieve manier van onderzoek en behandeling van psychische klachten en stoornissen. Deze zorgpaden geven de behandeling structuur en daarmee houvast over duur, intensiteit, inhoud en fases van de behandeling.
  • De juiste inzet van methodes en technieken
    Bij De OpgroeiPraktijk kijken we naar de oorzaak van klachten, maar bovenal naar de beste manier waarop klachten kunnen verminderen. We werken daarom met een mix van bewezen methodes en technieken om je zo goed mogelijk te ondersteunen bij je herstel.
  • De inzet van E-health voor ondersteunend online onderzoek en behandeling
    De OpgroeiPraktijk maakt gebruik van online vragenlijsten en behandelingsmodules binnen het beveiligde platform van onze vaste samenwerkingspartners Embloom en Minddistrict.

Zo zorgen we ervoor dat je snel weet waar je klachten vandaan komen. En nog belangrijker: hoe we er samen aan gaan werken dat je klachten zo snel mogelijk verminderen of hoe ze moeten worden aangepakt.