AD(H)D; wat betekent dat voor jou?

Behandeling bij een ontwikkelingsstoornis als AD(H)D

De OpgroeiPraktijk ondersteunt jou bij het opgroeien met AD(H)D. We bieden behandeling en diagnostiek aan kinderen en jongeren tot 18 jaar met AD(H)D  en hun ouders.


AD(H)D; wat betekent dat voor jou?

Als je AD(H)D hebt, komt het geregeld voor dat mensen in jouw omgeving jou luidruchtig, opdringerig, storend, dominant en soms zelfs agressief  ervaren. Hierdoor kun jij door je AD(H)D in een situatie terecht komen waarin je je bijvoorbeeld buitengesloten voelt, lastig vrienden maakt of in een groep mee kan doen. Het is voor jou een stuk lastiger om sociaal goed te functioneren. Ook je schoolprestaties kunnen negatief beïnvloed worden doordat concentreren met AD(H)D een stuk moeilijker is.


Hoe kan De OpgroeiPraktijk jou helpen?

De OpgroeiPraktijk helpt jou bij het leren omgaan met AD(H)D. Samen met jou en je ouders stellen we vast aan welke problemen door AD(H)D je wilt werken. Dit nemen we op in jouw behandelplan. Aan de hand hiervan geven we jouw behandeltraject voor AD(H)D bij De OpgroeiPraktijk vorm. Een van onze psychologen gaat met jou aan de slag met de doelen in je behandelplan.


Uitgaan van wat je wel kunt

Onze teams bestaan uit gedreven psychologen die klaar staan om samen met jou aan de slag te gaan met de problemen die je ervaart met AD(H)D.. Wij gaan uit van wat je wel kunt en willen je graag helpen het beste uit jezelf te halen. Hiervoor werken we aan het behalen van de doelstellingen in je behandelplan. In dit plan staan de duur, intensiteit en inhoud van je behandeling voor AD(H)D. Ook thuis kunnen jij en je ouders dingen doen die helpen bij het dagelijks leven met AD(H)D. Zo kunnen jullie zorgen vooreen rustige plek in huis om je huiswerk te maken en duidelijke regels voor wat wel en niet mag.


Passende methoden voor de behandeling van AD(H)D

Om verandering te brengen in de belemmeringen die je ervaart door AD(H)D, zet jouw behandelaar verschillende methoden in die bij jou en je situatie passen. Zo kan een behandeling bestaan uit gesprekken met jou en andere gezinsleden. Welke methoden jouw psycholoog gebruikt bij je behandeling voor AD(H)D, bespreken jullie bij het opstellen van je behandelplan.  
 

Waar vind je De OproeiPraktijk

De OpgroeiPraktijk heeft vestigingen op verschillende locaties in Nederland, zoals in Amsterdam, Dordrecht, Haarlem, Hilversum, Hoorn en Tilburg. Op de vestigingen bieden wij diagnostiek en behandeling aan kinderen en jongeren tot 18 jaar en hun ouders.