Depressie

Opgroeien met een depressie


Iedereen loopt weleens tegen een probleem tijdens het opgroeien aan, of je nu kind, puber of de ouder bent. Een depressie maakt opgroeien nog lastiger. Als je last hebt van een depressie is het belangrijk om hulp te vragen. De OpgroeiPraktijk biedt hulp in de vorm van een diagnose en  behandeling bij depressie. 


Wat is een depressie?

Als je last hebt van een depressie ervaar je belemmeringen in het dagelijks leven, zoals somber zijn, niet goed kunnen slapen, geen of juist een grotere eetlust hebben, je waardeloos voelen en geen zin hebben om leuke dingen te doen. Jij bent voor langere periodes verdrietig, chagrijnig, somber of boos en het lukt je niet om het zelf op te lossen, ook niet met hulp van je ouders. Je emoties zijn verstoord, daarom spreken we naast een depressie ook wel van een stemmingsstoornis.


Waar kan De OpgroeiPraktijk je bij helpen?

De OpgroeiPraktijk biedt hulp aan kinderen en jongeren tot 18 jaar met een depressie en hun ouders. Wij stellen vast of de problemen die jij ervaart voortkomen uit een depressie. Samen met je psycholoog en je ouders bepreken we aan welke klachten jij wilt werken en wat jij verwacht van de behandeling van depressie. Dit vatten we samen in jouw behandelplan.


Jouw behandeling bij De OpgroeiPraktijk

Onze teams van gedreven psychologen staan klaar om met jou te werken aan het verminderen of oplossen van depressie. Jouw psycholoog bij De OpgroeiPraktijk bepaalt welke methoden het beste bij je leeftijd, levensfase, situatie en hulpvraag passen. We werken altijd met een positieve insteek, positieve aandacht en concrete en oplossingsgerichte programma’s. Jouw pscyholoog helpt  je inzicht te krijgen in waar je depressievandaan komt en geeft je handvatten om weer verder te kunnen.


Jouw systeem

Wij vinden het belangrijk je ouders te betrekken bij de behandeling. Als jij last hebt van een depressie, willen jouw ouders je daar natuurlijk graag bij helpen. Als dit niet lukt is het voor je ouders ook fijn om ondersteuning te krijgen en meer te leren over hoe ze jou het beste kunnen helpen. Zo kan genoeg beweging, zonlicht en een regelmatig dagritme je bijvoorbeeld helpen bij het verminderen of oplossen van je depressie. De OpgroeiPraktijk geeft jou, en je gezin de handvatten om je zonder onze hulp te redden in het dagelijks leven.


De locaties van De OpgroeiPraktijk

De OpgroeiPraktijk heeft vestigingen op verschillende locaties in Nederland, zoals in Amsterdam, Dordrecht, Haarlem, Hilversum, Hoorn en Tilburg. We bieden hulp aan kinderen en jongeren tot 18 jaar en hun ouders.